About Us

ما بنیان گذاران بیکران راه دریا همواره بر این باور بوده و هستیم، که بالاترین ارزشی که می توان به صاحبان کالای تجاری در مسیر حمل و نقل دریایی، هوایی، ریلی و جاده ای هدیه کرد، آسودگی خیالی است که تنها با خلق اعتماد و اطمینان در ذهن او متولد می شود.

Contact Us

ترانزیت کالا

ترانزیت کالا به معنای حمل کالا از یک شهر یا کشور به شهر یا کشور دیگر با استفاده از انواع روش‌های حمل و نقل است. انواع ترانزیت کالا شامل هوایی، زمینی و دریایی و ریلی هستند. هزینه‌های ترانزیت کالا بسته به روش حمل و نقل، فاصله و وزن کالا متفاوت است. در این گفتار نگاهی کاملاً عامیانه و غیر تخصصی به مقوله ترانزیت خواهیم داشت.

ترانزیت کالا به چه معنی است؟

  • در فرهنگ غیر تخصصی عامیانه، تزانزیت را به معنی جابه جایی کالا بین دو یا چند کشور در نظر می‌گیرند اما آنچه ما ترانزیت می‌نامیم عبارتست از انتقال کالا از گمرک ورودی به گمرکات داخلی یا خارجی بدون آنکه پلمپ کانتینر یا کامیون شکسته شود (در ترانزیت خارجی) و یا تشریفات ترخیص کالا برای آن انجام شود (در ترانزیت داخلی).

    برای مثال در ترانزیت کالا محموله ورودی صاحبان کالا از یک مقصد خارجی به داخل ایران، در گمرک ورودی مانند گمرک بندر عباس ترخیص نمی‌شود. بلکهدر این روش کالا با همان کانتینر تحت رویه ترانزیت به گمرکات شهرهایی مانند شهریار، سلفچگان و … انتقال می‌یابد. در ترانزیت کالا تشریفات واردات قطعی (ترخیص کالا و پرداخت حقوق و عوارض گمرکی) در این گمرکات توسط نمایندگان (حق العملکار) صاحب کالا انجام می‌شود.

روش‌های ترانزیت کالا

انواع ترانزیت:

ترانزیت کالا شامل انواع مختلفی است اما آنچه برای شما بازرگانان و صاحبان محترم کالا مفید است شامل دو نوع مختلف است:

  • ترانزیت داخلی:

در ترانزیت داخلی حمل و انتقال محموله مورد نظر از گمرک ورودی به گمرک داخلی (غیر از مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد) است. به عبارت دیگر در این ترانزیت کالاها درون یک کشور جا به جا می‌شوند. افراد زمانی از ترانزیت داخلی استفاده می‌کنند که امکان ترخیص کالا در یک گمرک خاص به دلایل مختلفی همچون ترافیک کالایی وجود ندارد. این کار بر اساس قانون گمرکی شماره ۶۰ در کشور ایران قابل اجرا است.

ترانزیت خارجی:

عبارتست از ورود کالا از گمرکات مرزی و سپس خروج آنها با همان ماهیت و میزان از گمرک مرزی دیگر. برای مثل شما کالایی را از کشور امارات خریداری کرده و به کشور روسیه فروخته‌اید، حالا مسیر عبور کالای شما با عبور از قلمروی مرزی – گمرکی ایران امکان پذیر است.

انواع ترانزیت کالا

انواع ترانزیت کالا از لحاظ ترابری

ترانزیت از طریق ترابری به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌شود.

۱. ترانزیت مستقیم:

در این روش، کالا را بدون تغییر شیوه حمل، از یک مبدأ به مقصد نهایی حمل می‌کنند. برای مثال اگر کالا از چین خریداری شده باشد، به صورت مستقیم به ایران حمل می‌شود.

۲. ترانزیت غیر مستقیم:

در این روش، کالا را از مبدأ به یک مبدأ میانی حمل و سپس از آنجا به مقصد نهایی ارسال می‌کنند. برای مثال، در ترانزیت کالا از چین نخست کالا به دبی حمل و سپس به ایران ارسال می‌شود.

انواع روش های ترانزیت کالا

انواع ترانزیت از لحاظ شیوه حمل کالا

ترانزیت می‌تواند بر اساس نوع بار و شیوه حمل از مکانهای مختلف به روش‌های مختلفی انجام شود، متداول‌ترین انواع ترانزیت چه داخلی و چه بین المللی از لحاظ شیوه حمل کالا عبارتند از:

۱. ترانزیت جاده‌ای:

 در این روش، کالا با استفاده از خودروهای حمل و نقل جاده‌ای که معمولاً کامیون و کانتینر هستند از یک شهر به شهر دیگر منتقل می‌شود. استفاده از ترانزیت جاده‌ای برای حمل و جا به جایی بار در کشورهای همجوار بسیار متداول است.

۲. ترانزیت هوایی:

 در این روش، کالا با استفاده از هواپیماها از یک فرودگاه به فرودگاه دیگر منتقل می‌شود. در این نوع ترانزیت کالاهای کم حجم جا به جا می‌شوند. حمل کالاهایی که ضرورت به رسیدن به سریع به مقصد دارند، با استفاده از روش حمل و نقل هوایی انجام می‌شود.

۳. ترانزیت دریایی:

 در این روش، کالا با استفاده از انواع کشتی‌های باربری از یک بندر به بندر دیگر منتقل می‌شود. بخ دلیل رقابتی بودن حمل و نقل دریایی، هزینه این نوع ترانزیت پایین‌تر است. در ترانزیت دریایی می‌توانید کالاهاییی با حجم مختلف را میان قاره‌ها جا به جا کنید.

۴. ترانزیت ریلی:

 در این روش، کالا با استفاده از قطار و خطوط ریلی از یک شهر به شهر دیگر منتقل می‌شود. ترانزیت ریلی یکی از روش‌های کم هزینه حمل بار است، اما به دلیل وابستگی آن به خطوط ریلی در همه مناطق امکان پذیر نیست.

۵. ترانزیت لجستیکی:

 در این روش، از ترکیب چندین شیوه حمل کالا استفاده می‌شود تا کالا به مقصد نهایی برسد. به عنوان مثال، کالا با دو روش جاده‌ای و ریلی از یک شهر به شهر دیگر منتقل شده و سپس با هواپیما به مقصد نهایی منتقل می‌شود.

آیا نیاز به برآورد هزینه و مشاوره در حوزه حمل ترانزیت کالای خود دارید؟

مدارک لازم برای ترانزیت داخلی کالا

ابتدا به یاد داشته باشید برای انجام فرایند ترانزیت لازم است که عبارت «ترانزیت» کالا از مبداء مشخص به مقصد مشخص توسط شرکتی که مسئولیت این کار را بر عهده دارد در متن بارنامه قید گردد. چنانچه این کار را انجام نداده‌اید لازم است تا بارنامهٔ مورد نظر اصلاح گردیده و عبارت «ترانزیت» مورد نظر قید گردد. برای ترانزیت کالا به مدارک زیر احتیاج دارید:

  1. بارنامه
  2. پکینگ
  3. اینوویس
  4. ترخیصیه
  5. قبض انبار
  6. گواهی ثبت سفارش
  7. پروانه بهره برداری (صرفاً جهت کارخانجات تولیدی)
مدارک لازم برای ترانزیت کالا

هزینه ترانزیت کالا

بطور کلی ترانزیت کالا شامل هزینه‌های ثابت و متغیر است:

۱- هزینه‌های ثابت ترانزیت کالا:

این هزینه‌ها شامل هزینه‌هایی است که مستقل از حجم و نوع کالا، مسافت، نوع حمل و نقل و شرایط جغرافیایی مربوط به مسیر ترانزیت کالا هستند. همانند هزینه‌های اسکن، باسکول، دیماند، پلمپ درب خروج، هزینه‌های سرپرستی و نگهداری کالاها

۲- هزینه‌های متغیر ترانزیت کالا یا متفرقه:

هزینه‌های متغیر در ترانزیت کالا شامل هزینه‌هایی است که مستقیماً با حجم و نوع کالا، مسافت، نوع حمل و نقل و شرایط جغرافیایی مربوط به مسیر ترانزیت کالا مرتبط هستند. برخی از هزینه‌های متغیر در ترانزیت کالا عبارتند از:

  • هزینه حمل و نقل: هزینه‌های انواع وسایل حمل و نقل مانند قطار، کشتی، هواپیما، کامیون و کرایه آنها
  • هزینه بنزین و سوخت
  • هزینه بارگیری و تخلیه
  • هزینه بیمه کالا در طول مسیر ترانزیت
  • هزینه گمرک و ترخیص کالا
  • هزینه بسته بندی و برچسب زنی کالا
  • هزینه نگهداری کالا
  • هزینه خدمات مشاوره حمل و نقل ترانزیتی
  • کارمزد شرکت ترانزیت کننده

قوانین ترانزیت کالا

این قوانین بسته به کشورهایی که ترانزیت کالا در آنها انجام می‌شود متفاوت است. در ایران قوانین ترانزیت کالا مشتمل بر بیست و شش ماده و چهار تبصره در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ بیست و دوم اسفند ماه یکهزار و سیصد و هفتاد و چهار مجلس شورای‌اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۷۴/۱۲/۲۷ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.

ترانزیت کالا باید تحت نظارت دستگاه‌های مربوطه از جمله سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تجارت خارجی، سازمان بنادر و کشتیرانی، اداره کل گمرک و … صورت گیرد.

برای ترانزیت کالای خاصی، ممکن است نیاز به مجوزهای خاص از دستگاه‌های مربوطه باشد. به عنوان مثال، برای ترانزیت مواد خطرناک، نیاز به مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت است. همچنین می توانید با مراجعه به وب سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران از آخرین اخبار این حوزه و مقررات جدید آنها با خبر شوید.

قوانین ترانزیت کالا در ایران

ترانزیت کالا به معنای تردد کالاها از یک کشور مبدأ به مقصد نهایی از طریق یک کشور واسطه است. بسته به نوع کالا، مقصد و شیوه ترانزیت بسیاری از شرکت‌های حمل و نقل بین المللی، خدمات متنوعی در زمینه حمل و نقل بین المللی کالا و ترانزیت آنها همچون FCL و LCL است.

از آنجایی که ترانزیت کالا می‌تواند برای صادرات و واردات کالاها بسیار مهم باشد، شرکت بیکران راه دریا همواره سعی می‌کند تا خدمات با کیفیتی در این زمینه ارائه دهد. با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها و بهره گیری از تجربه متخصصان حوزه حمل و نقل، به شما کمک می‌کنیم تا با افزایش کیفیت خدمات، به سود بیشتری دست یابید.

این شرکت با استفاده از تجربه اساتید متخصص در ترانزیت کالا با سابقه طولانی مفتخر است که این مسیر را برای شما تسهیل نموده و با بالاترین سرعت و دقت ممکن محولهٔ شما را ترانزیت نماید.

آیا نیاز به برآورد هزینه و مشاوره در حوزه حمل ترانزیت کالای خود دارید؟